U heeft ongetwijfeld al verschillende ons concert voor as Zondag voorbij zien komen. We blijven natuurlijk even reclame maken. Wij kijken in ieder geval uit als koor om de Vertel-Matthäus uit te kunnen voeren. Dat doet wat meer met ons dan andere concerten. We hopen er dan ook op dat we er een traditie van kunnen maken.
De vertel-Matthäus is een verkorte versie van de volledige Matthäus, de verteller doet het verhaal in het Nederlands en wij zingen daarom heen met af en toe een solopartij. De duur van deze vorm is ongeveer 1,5 uur.
Naast de verteller hebben we ook een viertal strijkers, een organist en twee fluitisten tot onze beschikking want alleen maar meer voor de juiste muzikale omlijsting zorgt. En twee solisten die ook koorlid zijn doen een enkele solo. Het koor bestaat in ieder geval uit 18 leden van Vocaal Ensemble Hillegom en de overige 22 leden zijn van andere koren overgekomen om met ons te zingen. Deze koorleden zijn opgedeeld in twee groepen die elkaar zingend aanspreken bij sommige liederen wat voor een mooi effect zorgt. Met elkaar staan we in het koor wat voor ons en hopelijk voor u ook de ervaring alleen maar mooier maakt. De akoestiek daar is perfect.
Weet in ieder geval dat we een vervoersdienst ingezet hebben om, diegene die in de avond niet op pad willen, op te halen. Zoals ook in Samen Kerk al aangegeven stond. En weet dat we verschillende ouderenorganisaties hebben aangegeven een aantal vrijkaarten klaar te hebben liggen voor diegene die graag willen komen maar dat zich niet financieel kunnen veroorloven.

We gaan er samen met u een hele mooie avond van maken, nog een paar keer oefenen en dan mogen we de Matthäus zingen!

Gert Jan van Dalen,

voorzitter Vocaal Ensemble Hillegom