Juist nu we wat meer aan huis gekluisterd zijn kunnen we meer tijd vrijmaken voor het creatief en spiritueel bezig zijn met Pasen en voor Pasen. We hebben voor u twee mogelijkheden gecreëerd:
-Paasschikking. Dit jaar met materialen waar vrij makkelijk aan te komen is. Kijk op via deze link op de site van PKN Nederland, U kunt de brochure aanvragen en krijgt hem vrij snel doorgestuurd. Kijk vooral op blz 13 tot en met 16.
-Recept voor Pasen:

Het verbindende element: Jezus’ olijfoliebrood

Het brood wat nog eenmaal gebruikt werd bij de avondmaaltijd door Jezus en zijn volgelingen heeft symbool gestaan voor allerlei tradities waaronder het als familie samen genieten van allerlei desserts waar het brood als toespits er een van is.
Ingrediënten:
– 1 x mix voor witbrood van Koopmans
– Olijfolie
– 1 citroen
– 1 sinaasappel
– Smaakmakers als paprika, olijven, olijfkruid of rozemarijn
De bereiding is simpel en zelf aan te vullen. De basis is gewoon een pak Koopmans Witbrood, dan ben je zeker van de juiste hoeveelheid ingrediënten. In plaats van 20 gram boter kun je het beste 50 ml olijfolie gebruiken en in plaats van 275 ml water maar 250 ml water.
Aanvullend; voeg de geraspte schil van een citroen en een sinaasappel toe aan de mix.
Volg voor de rest de instructies van het pak.
Nadat je de eerste keer het deeg voor 10 minuten hebt laten rijzen is kun je het brood vlechten en in de vorm van een krans leggen. Laat het hierna voor de tweede keer rijzen.
Voordat het de oven gaat kan je de smaakmakers op het brood leggen. Bak het brood zoals aangegeven op het pak.
Het brood is lekker om in de olijfolie en zeezout te dopen. Geniet ervan!
   Na het klaarmaken                                Uit de oven
Veel maakplezier!
Gert Jan van Dalen