Op zondag 19 november om 15 uur wordt het nieuwe orgel van de Maartenskerk aan het Kerkplein feestelijk gepresenteerd. Ronald van Baekel van Adema’s Kerkorgelbouw in Hillegom, die het nieuwe orgel in opdracht van de Protestantse Gemeente Hillegom heeft gebouwd, geeft een toelichting en er worden diverse stukken ten gehore gebracht. De toegang is vrij. Eerder deze dag, om 10.00, is er een kerkdienst waarin om zegen wordt gevraagd voor het nieuwe orgel. Ook daar is iedereen van harte welkom.
Aan het nieuwe orgel is ruim een half jaar gebouwd. Het is een duurzaam instrument met pijpen uit het oude Maartenskerkorgel van 1921 en een behuizing die ook eerder gebruikt is in een andere kerk. Adema’s Kerkorgelbouw heeft deze met nieuwe, ambachtelijke elementen samengebracht tot een schitterend instrument wat in de historische kerk prachtig tot uiting komt.
Het is voor de Protestantse Gemeente Hillegom een bijzondere gebeurtenis dat dit orgel in gebruik genomen wordt. Een orgel is niet een instrument van het verleden, maar juist een instrument wat voor velen een emotie teweeg kan brengen. Geen ander instrument kan dat op dezelfde manier. Kom het zelf ervaren!