De Maartenskerk aan het Kerkplein in Hillegom is de komende periode elke woensdag en zaterdag open tussen 10.00 en 16.00 uur voor iedereen. Deze extra openstellingen vinden plaats vanaf zaterdag 23 maart tot en met zaterdag 11 mei.

Als één van de oudste gebouwen van Hillegom is er een hoop te ontdekken en te leren over de kerk. Zoals over de kerkklok waar Veronica Handgraaf een prachtig nieuw boek over geschreven heeft: ‘De klok met de drie levens’. Op zaterdag 23 maart wordt dit boek feestelijk gepresenteerd tijdens de eerste openstellingsdag. Om 11 uur krijgt burgemeester Arie van Erk het boek aangeboden in de kerk.

Er kan daarnaast een kaarsje worden aangestoken, er is een kop koffie of thee en de kerk is bij uitstek een plek om even stil te zijn, tot jezelf te komen, te bidden of in gesprek te gaan. Er zijn verschillende vrijwilligers aanwezig. Kom het de komende tijd zelf ervaren. Ook voor de kinderen is er iets leuks te doen.

De Maartenskerk is Gods plek van samenkomst voor de Protestantse Gemeente Hillegom, met wekelijkse vieringen iedere zondag om 10 uur.