Icoonschilders aanwezig tijdens Openstelling Maartenskerk in de Adventsperiode

De eerste drie adventszaterdagen zal er een aantal icoonschilders aanwezig zijn en ook hun iconen tentoonstellen. Iconen zijn op houten panelen geschilderde religieuze afbeeldingen van Christus, de Moeder Gods, heiligen en Bijbelse voorstellingen. Zij zijn onlosmakelijk verbonden met het kerkelijke en spirituele leven in de kerken en van hun gelovigen. Er wordt geschilderd met pigmenten en eitempera volgens de Russische traditie. Tevens is er een filmpje vanaf het maken van de planken tot aan het voltooien van de icoon. Ook kunnen de schilders u laten zien waar ze mee bezig zijn en is er allerlei info omtrent de regels, symboliek en de materialen die nodig zijn.

Op deze dagen bent u van harte welkom in de Maartenskerk!

Advent staat voor hoop. In dit donkere jaargetijde kijken we uit naar de komst van Gods licht in onze wereld. Ga mee naar het licht.

Op zaterdag 2 december en 9 december is de kerk geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Op zaterdag 16 december is de “Ga mee naar het licht-dag” en is de kerk geopend van 10:00 tot 18:00 uur (Sing-in van 17:00 tot 18:00).

Wees welkom in de kerk om even op adem te komen en een kaarsje aan te steken, of een praatje te maken bij een kop koffie of een kop soep