De Maartenskerk is zaterdag 16 december vanaf 10 uur geopend voor een dag vol kerstactiviteiten onder de titel ‘Ga mee naar het licht-dag’. Er worden kerststukjes gemaakt en verkocht voor de voedselbank. Er is een tentoonstelling van kerststallen, er worden kerstkaarten zelfgemaakt en verkocht en er zijn icoonschilders die hun werk tentoonstellen. Voor de kinderen zijn er activiteiten en er is muziek in de kerk, met een optreden van blokfluitensemble Comrades uit Leiden om 11 en 15 uur en een feestelijke afsluiting met een Sing-inn van 17 tot 18 uur. Er kunnen dan samen kerstliederen gezongen worden onder het genot van glühwein, chocolademelk en feeststol.

Aan de Sing-inn wordt medewerking verleend door het Vocaal Ensemble Hillegom. Tussen alle kerstinkopen door is iedereen dus van harte uitgenodigd om even binnen te lopen in de Maartenskerk. En dus ook de deelnemers aan het Rotary Santa Run evenement!
Er is altijd gelegenheid voor een kopje koffie of wat lekkers, het aansteken van een kaarsje of een bijdrage te doen aan de ‘kerst-wensboom’ die in de kerk komt te staan. Met het delen van kerstgedachtes en wensen kunnen we ons in deze bijzondere tijd nog meer verbonden voelen met elkaar. De Protestantse Gemeente Hillegom gaat proberen een aantal van deze wensen in vervulling te laten gaan.