Onder de titel ‘Seven Acts of Mercy’ geeft de Zeeuwse band Sunshine Cleaners zaterdagavond 30 oktober een concert in de Hillegomse Maartenskerk. Het optreden past in het jaarthema van de Protestantse Gemeente over de Zeven Werken van Barmhartigheid: de hongerigen te eten en de dorstigen te drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven.

Sunshine Cleaners is een Middelburgs trio rond zangeres Jacqueline Heijmans. De band bestaat verder uit Sjef Hermans (zang/gitaar) en multi-instrumentalist Geert de Heer (mandoline, gitaar, dobro en tiple). Sunshine Cleaners speelt in Hillegom repertoire van de cd die de groep deze maand heeft uitgebracht. Voor de gelegenheid is het trio uitgebreid met de Tunesische violist Wissem Ziadi, die op alle albums van de band een prominente rol vervult.

Het concert begint om 20.00 uur. De entree is vrij; iedereen is welkom in de Maartenskerk. Volgens de huidige regelgeving is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk (via de CoronaCheck-app of uitgeprint vaccinatie-, test- of herstelbewijs). Er is een gratis drankje tijdens de pauze. De hoed gaat rond voor een vrijwillige bijdrage. De Maartenskerk (Kerkplein 1) is op loopafstand van de parkeerplaatsen in het centrum van Hillegom, zoals het Henri Dunantplein.