Hillegomse koren zingen  voor Oekraïne.

Zondag 22 mei geven twee Hillegomse koren een benefietconcert in de Maartenkerk  (Kerkplein 1). De opbrengst komt volledig ten goede aan de vluchtelingen uit Oekraïne die in Hillegom zijn neergestreken. In korte tijd is door een groepje enthousiaste leden een programma in elkaar gedraaid. Daarin is ruimte voor klassiek koorrepertoire  (Vocaal Ensemble Hillegom) maar ook voor eigentijds licht koorwerk (Hatikwa). Om de kosten zo laag mogelijk te houden is een beroep gedaan op de Protestantse Gemeente Hillegom, die het kerkgebouw gratis ter beschikking stelt. Voorzitter Jansen van Hatikwa is bovendien heel blij met de medewerking vanuit de gemeente die snel en zonder kosten een vergunning verleende.

Het programma  van het Vocaal Ensemble Hillegom (VEH) zal beginnen met een eigentijdse bewerking van een Oekraïense volksliedje. En nadat beide koren hun opwachting hebben gemaakt zal het concert worden beëindigd met een gezamenlijk gezongen vredewens. Want juist in deze meimaand, waarin we onze eigen vrede en vrijheid gedenken staan we met grote zorg stil bij het ontbreken van die  vrede in vele delen van de wereld. En dan in  het bijzonder natuurlijk het ontbreken daarvan in Oekraïne

Voorzitters Alders ( VEH) en Jansen van Hatikwa hopen op een volle kerk en daarmee op een mooie opbrengst voor vluchtelingen die in Hillegom een veilig heenkomen hebben gevonden.