Vaak wordt gedacht, dat het christendom en de christelijke kerken homoseksualiteit veroordelen en leden van de LHBTIQ+ – gemeenschap buitensluiten. Gezien bepaalde uitspraken en acties van sommige gelovigen is dat helaas begrijpelijk, maar toch láng niet het hele verhaal. Daarom geeft de Protestantse Gemeente Noordwijk de musical ‘BARE – A Pop Opera’ – voor het eerst in Nederland – een thuis bínnen de kerk!

BARE volgt een eindexamenklas op de katholieke kostschool St. Cecilia. De groep worstelt met kwesties als (homo)seksualiteit, identiteit, mentale gezondheid en geloof. Vinden zij binnen het geloof de steun waar zij naar zoeken? Wanneer de spanningen steeds hoger oplopen begint iedereen aan zichzelf te twijfelen en lijkt Gods pad moeilijker te vinden dan ooit.
Onderwerpen als liefde, geloof, hoop en (homo)seksualiteit maar ook onzekerheid en angst zijn natuurlijk altijd relevant. Maar komen toch vooral ín de kerk vol tot hun recht.
Daarom presenteert de PG Noordwijk, in combinatie met een voorlichtingsprogramma over seksuele en genderdiversiteit in Bijbel en kerk(geschiedenis), samen met Stichting MAE, Bare – A Pop Opera in de Buurtkerk in Noordwijk aan Zee.
Kaartjes (€21,50) voor de voorstellingen op 1 juni (19uur) en 2 juni (12uur en 17uur) zijn vanaf 1 maart verkrijgbaar, via een link op www.pkn-noordwijk.nl en www.windkracht3pt0.nl.
Voor meer informatie of uw vragen hierover is ds Axel Wicke te benaderen: 070-3316432, 06-16395486, ds.axel@pkn-noordwijk.nl.