Tussen hemel en aarde

 

…vindt u – midden in het centrum van Hillegom – de Maartenskerk. De Protestantse Gemeente Hillegom (PKN) komt er elke week bijeen. Misschien denkt u dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat geloven wij ook. Kom eens kijken en luisteren op zondagmorgen!

Even uitblazen in de Maartenskerk

Als u alles op een rijtje zet… denkt u dan ook weleens: pffff?

Kom eens uitblazen in de Maartenskerk. We zijn er elke zondagmorgen; elke donderdagmorgen kunt u voor een goed gesprek binnenlopen bij de predikant.

God is mens op aarde…

Door de geboorte van Jezus Christus is God mens geworden op aarde. Dat vieren we elk jaar met Kerstmis. We lezen erover in de Bijbel; het boek dat ons helpt om de zaken van leven en dood beter te begrijpen.

Handen en voeten van Christus

Op Paasmorgen vieren we dat de kerken de handen en voeten van Christus zijn geworden. Het Paasverhaal – het lijden en sterven van Jezus – maakt ons als christenen mensen met een missie. Wilt u daar meer over weten?

Als de hemel valt…

‘De druk op God wordt groter en ze draagt het allemaal. Maar als de hemel valt, zullen we het samen moeten dragen. En kunnen Zij en Allah samen even weg’.

(Lobi da basi – Typhoon)

Er is van alles te delen en te doen in onze gemeente

De Protestantse Gemeente Hillegom heeft voor iedereen veel te bieden. We zijn uw gift op weg naar God en bouwen bruggen op de plek waar we wonen. Delen, dienen en verbinden is onze missie. 

Paasdiensten in de Maartenskerk

dhkjhkjshdjkhkjh

Corona

Door de Corona regels hebben we in de afgelopen maanden weinig activiteiten kunnen ontplooien maar we hopen zodra dat mogelijk is weer verder te gaan met gemeente zijn in Hillegom. Links en rechts kunt kijken welke activiteiten er gedraaid hebben.

Eetcafé

Het eetcafé is voor iedereen die het leuk vindt om anderen te ontmoeten en gezellig samen te eten. Wel even van tevoren opgeven.

Eredienst

Geen eredienst zonder mensen die zich op vrijwillige basis beschikbaar stellen om een bepaalde taak hierin te vervullen.

In het kerkelijk leven zijn er vele ‘jobs’ te beleven. Uiteenlopend van koffieschenken in de kerk tot op de koffie gaan bij mensen thuis, van functioneel bloemen schikken tot werken met jeugd en jongeren, van mede leiding geven tot samen zingen en musiceren in de kerk

Bijbelgespreksgroep

Preekvoorbereiding ”Wat staat er’? We houden een serie Bijbelstudie-uurtjes op de maandag- of dinsdagmtddag. We bespreken het gedeelte dat voor de komende zondag op het oecumenisch leesrooster staat. Daarbij bestuderen we ook de belangrijke verwijsteksten. En we bespreken met elkaar wat de tekst ons te zeggen heeft.

Meditatiegroep

De drie eerste Meditatieavonden, rond Geloof, Hoop en Liefde, zijn achter de rug. Elke avond waren we met 14 mensen. Wat bijzonder om zo in de ruimte van de prachtige Maartenskerk bij elkaar te zijn, stil te worden, aandachtig te zijn op wat er in ons leeft, een kaarsje te branden en na afloop een kop thee te drinken.

Tuingroep De Vroome Tuin

15 vrijwilligers houden zowel de Hoeksteen- als de Maartenskerktuin. Alles wat maar aan de tuin moet gebeuren wordt gedaan, zoals snoeien, grasmaaien, nieuwe beplanting. Heel speciaals is de Bijbelse tuin achter de Hoeksteen.

Knutselclub

Iedere dinsdagavond komen een aantal dames bij elkaar om zich bezig te houden met hun favoriete hobby:
kaarten maken. U kunt de kaarten kopen, en de opbrengst is voor een goed doel.

Kom rustig een keertje kijken.

Volg ons op social media

Facebook

We vinden het belangrijk dat we gebruik maken van verschillende communicatievormen als website, SamenKerk blad en natuurlijk Facebook. Vandaar ook de mogelijkheid om het laatste nieuws te lezen wat op Facebook staat. Heeft Facebook het voordeel van de snelheid, de website het voordeel van de hoeveelheid en SamenKerk het voordeel van nog eens rustig lezen.

YouTube

Volg de serie Lichtpuntjes. Met deze vlogs willen we – ondanks corona – verbinding maken met elkaar, met onze gemeente, met onze kerk, met God. We kijken vooruit.

Kijk je mee? Bezoek ons YouTube-kanaal voor de laatste video’s

 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Nieuwsgierig geworden?

Adres

Kerkplein 1
2181 JC  Hillegom

Contact

Ds. Wim Zaagsma
T: 0252 – 505285

Kerkdiensten

Zondagen om 10.00 uur

Contact opnemen

Wil je iets meer weten over onze gemeente? Heb je een vraag? Of een specifieke vraag of probleem? Neem dan contact met ons, en wij proberen, samen met u, om tot een bevredigende oplossing te komen.